Ik heb het gevoel dat niet iedereen begrijpt wat we aan het doen zijn”, zegt Indirah Tauwnaar van Future in Dance. ,,Terwijl we al dertien jaar bezig zijn. Wij maken op maat gemaakte theater- en dansprogramma’s voor kwetsbare jongeren in Rotterdam. Tot nu toe kwamen ze bij ons terecht op auditiebasis. Nu willen we het openstellen voor iedereen die affiniteit heeft met dans of theater. Daarvoor hebben we geld nodig. En we zijn op zoek naar een locatie.

,,Wij zoeken een plek op Zuid, een gebied dat in de top tien van slechtste wijken van Nederland staat. Er wonen bijna tweehonderdduizend mensen en er is bijna niks te doen op cultureel gebied voor jongeren. De subsidieverstrekkers kijken de kat uit de boom: ze willen zien of het allemaal wel lukt. Aanvragen worden afgewezen. Ze begrijpen niet waarom we geld nodig hebben. Waarom? Omdat onze doelgroep dat niet heeft. Dit is toch waar de stad Rotterdam zegt voor te zijn, met 180 nationaliteiten. We hebben twaalf jaar lang alles uit eigen zak betaald.

,,De mensen die beslissen over subsidies en fondsen weten niet hoe ze jongeren moeten bereiken, zeggen ze. Dan denk ik: vraag het dan aan ons, in plaats van dat je altijd maar wacht op waar wij mee gaan komen om vervolgens als een advocaat van de duivel te gaan beslissen hoe jullie het zien. Nodig ons een keer uit en kijk wat we nodig hebben om alle doelgroepen te laten meedoen aan kunst en cultuur.

,,Ik denk dat het echt te maken heeft met onwetendheid en angst, veroorzaakt door mislukte projecten uit de urbanhoek of projecten die bedoeld waren voor een bepaalde doelgroep. En dat is ontzettend jammer.”

Lees het volledige artikel in het AD en klik hier

Pin It on Pinterest

Shares