Boys & Girls edition 2017


Future in Dance wil jongeren graag op een grensverleggende manier in aanraking laten komen met theater en workshops. Zo willen wij bijdragen aan een culturele, creatieve en verdraagzame omgang. Om zo goed mogelijk tot deze kernpunten te komen presenteren wij ons programma  “Boys & Girls Edition”.

Omdat jongens en meiden een andere wijze van benadering nodig hebben, hebben wij voor beide groepen een apart programma ontwikkeld. Voor de meiden hebben we een theatervoorstelling “Girls Only” over een groep vriendinnen, waarin zij door middel van dansen, zingen en acteren laten zien wat er leeft onder de meiden van tegenwoordig. De thema’s die worden belicht zijn: liefde, familie, onzekerheid, cultuur, vertrouwen, vrienden en uiterlijk. Na de voorstelling krijgt het publiek de kans om vragen te stellen over de problematiek zodat ze de spelers leren kennen en zichzelf wellicht kunnen identificeren in een van de thema’s.

Tijdens de voorstelling is er een speciaal programma voor jongens waarin ze zich kunnen uiten in workshops breakdance, popping & locking, rap, graffiti en rollenspellen. Bij de jongens staat het thema niet van te voren vast. Er wordt vooraf besproken welke problematiek er bij ze leeft en daar gaan ze mee aan de slag.

Er zijn meerdere combinaties mogelijk, denk hierbij aan:

 • Voorstelling voor meiden tijdens workshops jongens
 • Workshops voor jongens en meiden
 • Voorstelling voor meiden tijdens rollenspel voor jongens

Girls Only

“Girls Only”  is een theatershow waarin een groep vriendinnen door middel van dansen, zingen en acteren laten zien wat er leeft onder de meiden van tegenwoording. De vriendinnen leiden een leven vol van spanningen en uitdagingen. En ze denken vooral niet aan hun thuissituatie. We nemen bij elk van hen een kijkje in hun ‘echte’ leven en laten zo de meest voorkomende problemen onder de meiden van tegenwoordig aan bod komen. De thema’s die worden belicht zijn; liefde, familie, onzekerheid, cultuur, vertrouwen, vrienden en uiterlijk.

De zevenkoppige cast bestaat uit een selectie van Future in Dance, een groep jonge artiesten tussen de 17 en 22 jaar. B2S heeft eerdere edities gedraaid waarbij de focus meer lag op het verwezenlijken van dromen door jongeren met een zang-, dans- of acteertalent. We hebben er nu voor gekozen om ons op een specifieke doelgroep te richten, namelijk alleen meiden tussen de 12 en 25 jaar.

In deze editie zijn we wat serieuzer en dieper ingegaan op de problematiek onder onze specifieke doelgroep. Elke artiest heeft dan ook 10 meiden geïnterviewd. Zo wisten wij ongeveer wat er zich tegenwoordig afspeelt. Door middel van verschillende opdrachten kwamen de spelers erachter dat ze zelf ook veel met deze problematiek te maken hebben. De spelers kregen de opdracht om elkaars verhaal te spelen.

Meer info!

 

 • Te boeken vanaf: oktober 2016
 • Duur: Voorstelling 75 minuten, workshop(s) 1 uur
 • Idee, concept en choreografie: Indirah Tauwnaar, Fadua El Akchaoui en een selectie van Future in Dance artiesten
 • Dans, spel en zang: Selectie Future in Dance
 • Muziek: Urban, Pop en Musical
 • Benodigde podiumafmetingen: Minimaal 4 x 7 meter
 • Meer informatie of offerte aanvragen?
  Vul onderstaande gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

 

Meer weten of offerte?

1 + 3 =

Pin It on Pinterest

Shares